Deep Trance

Image
Breinpiraten logo
Tijdens deze driedaagse Coaching Masterclass ‘Deep Trance’ leer je hoe je cruciale conversaties kan verdiepen. Zo leer je hypnotische gesprekstechnieken toepassen in belangrijke gesprekken, coachinggesprekken, verkoopgesprekken, speeches en Storytelling.

Daarnaast gaan we ook aan de slag met technieken waarmee mensen zich in een mum van tijd:

op hun gemak voelen
goed in hun vel zitten
kunnen putten uit een rijkdom aan innerlijke ‘resources’
energieker worden
gemotiveerd raken
enthousiaster worden
nieuwsgierig en leergierig worden
makkelijker leren
sneller en dieper veranderen
creatief en generatief denken
makkelijker verbinden met andere mensen

De toepassingsmogelijkheden zijn zo rijk als je eigen creativiteit mogelijk maakt.

Deep Coaching Masterclass

Deze Deep Coaching Masterclass is bedoeld als verdere ontwikkeling. Mensen die reeds een achtergrond hebben in coaching, faciliteren, sales of aanverwante gesprekstechnieken zullen hun skills verder kunnen verdiepen.

Blended learning

Vanaf het moment waarop je inschrijft krijg je toegang tot de volgende resources:

de hand-out in PDF formaat;
online training video's;
handige templates.
Dankzij deze online resources kan je meteen van start gaan met de opleiding. Je leert op eigen tempo en wordt daarin ondersteund door onze trainer(s).

Praktisch:

Data: 19 - 21 December 2022
Fysieke training in de Oosterhoeve

 
Soms word ik wakker, midden in de nacht... ik kijk op de klok en het is een ontiegelijk uur. Veel te vroeg om al op te staan. Ik probeer dan mijn gedachten te verzetten maar dat lukt niet zomaar...

Soms wil ik slapen, maar het zandmannetje weigert om langs te komen. Mijn hoofd tolt van de gedachten en ik kan de slaap niet vatten. Ik probeer m'n gedachten te bedwingen maar dat lukt niet zomaar....

Soms ben ik zó moe, dat ik zó in slaap zou vallen. M'n hoofd lijkt ijl en leeg... m'n brein wil niet meer mee... Mocht ik éven m'n ogen kunnen sluiten zou dat een zaligheid zijn. Maar nee... ik moet wakker blijven en blijven functioneren maar dat lukt niet zomaar.

Slapen. Het is wat. Sommige mensen geloven dat ze het met een paar uur slaap per etmaal kunnen redden. Jammer genoeg is de realiteit anders. Wie onvoldoende slaapt pleegt roofbouw op zijn welgemoed, welzijn en gezondheid.

Een tijdje terug had ik een interessant gesprek met iemand die kort daarvoor de 'Deep Trance' opleiding had gevolgd. Ze vertelde hoe ze normaal gezien kampte met slaapproblemen... maar dat ze tijdens de opleiding steevast vroeg in slaap viel en diep en lang had geslapen. Ze vertelde me ook dat de meeste van haar collega’s moeilijk slapen. Haar collega’s zijn jonge en ondernemende high-performers… maar ze grijpen naar de pillen om te kunnen slapen.

Er zijn natuurlijk(e) alternatieven.

Er is een ontegensprekelijke verwantschap tussen slaap, meditatie en hypnose. Ja, de term 'hypnose' komt immers van de naam van de god Hypnos uit de klassieke Griekse mythologie.

Meditatie en hypnose zijn technieken waarmee je een trance opwekt. En hersenen in diepe trance produceren alfa-golven, net zoals in je slaap. Er zijn nog overeenkomsten, zoals verminderde reactie op prikkels en vertraagde ademhaling en hartslag.

Sommige mensen geloven dat je heel wat moet oefenen om goed te kunnen mediteren. Sommige mensen geloven dat je een bijzondere kracht of macht moet hebben om te kunnen hypnotiseren.

Dat is gewoon bijgeloof.

Elke avond breng je jezelf natuurlijk in slaap. Zomaar. Zonder bijzondere technieken. Je hoeft helemaal geen moeite te doen. Hoogstens her-leren wat moeder natuur je als baby al heeft meegegeven; het vermogen om zomaar in slaap te vallen.

Zelf mediteer ik bijna dagelijks. En dat heeft mij al goed geholpen. Ik val makkelijk in slaap, slaap diep en lang. Wanneer ik ’s nachts wakker word, helpt meditatie om makkelijk terug in te slapen.

Voor mij is mediteren, zelfhypnose, begeleide meditatie en begeleide hypnose één pot nat. Voor mij maakt het niet uit welke term je erop plakt, zolang het maar werkt!

Ook jij kan het leren, om makkelijk in te slapen en diep en lang door te slapen. Met deze sessie leren we je onbewuste geest om de oude programma’s op te laden. De programma’s die je als kind lang en diep lieten slapen.

 
Als kind werd mij af en toe wel 's gevraagd: "Wat wil je later worden?" Het is zo één van die typische vragen, die je gesteld worden door je ouders, je leerkrachten, je nonkels en tantes, je hobbyleraar, ... Gelukkig wist ik altijd wel het antwoord. Want als zesjarige wou ik graag bakker worden, als achtjarige brandweerman. Later, als tiener, wou ik schrijver worden… of archeoloog. Zo-eentje als Indiana Jones.

Jij hebt wellicht ook wel ideeën gehad over wat je wil worden. Misschien houdt dit je nu nog bezig, ook als volwassene. Misschien wil je gezonder worden, rijker, gelukkiger, mooier, aantrekkelijker, vitaler, kalmer, speelser, zelfzekerder, krachtiger... Er zijn altijd wel dingen die je zou willen worden.

Een interessantere vraag dan "'Wat' je wil 'worden'" is: "'Wie' je wil 'zijn'?". 'Wat' gaat over kenmerken. 'Wie' gaat over identiteit. 'Wat' is het beeld dat je hebt over jezelf. 'Wie' is welk gevoel heb je als je naar jezelf kijkt.

In NLP beschrijven we een metaprogramma: 'Zelf' versus 'Ideale Zelf'. Dat is een dynamiek tussen wie je vandaag bent en wie je wenst te worden.

Het is alsof je in de spiegel kijkt. Maar dit is geen gewone spiegel. Het is een magische spiegel. Het is de spiegel waarmee je in de toekomst kan kijken.

Ervaar deze 'Deep Trance' meditatie vlak voor het slapengaan om een nieuw, krachtig en positief zelfbeeld diep in je onbewuste geest te programmeren.

 

 
Je hebt wellicht al wel ’s gehoord over ‘The Law of Attraction’ of ‘De Wet van de Aantrekkingskracht’. We hebben het niet over fysieke krachten zoals magnetisme of gravitatiekracht. Maar wel de mentale kracht waarmee je iets wat je wil visualiseert en dat datgene wat je visualiseert op een gegeven ogenblik realiteit wordt.

Als tiener had ik dit al ‘ontdekt’. Ik droomde, dacht na, tekende vaak wat ik wou. En ja… enige tijd later was het daar! Ik herinner me nog goed dat ik visualiseerde dat ik een studio zou hebben en technoplaten wou produceren. Ik tekende zelfs plannetjes van hoe ik m’n studio zou inrichten. Dat werd kort daarna realiteit. Als student mijmerde ik vaak hoe leuk het zou zijn om ’s op een Amerikaanse universiteit te zitten. Ook dat werd werkelijkheid. Ik droomde ervan dat ik m’n eigen bedrijf zou runnen en zag mezelf zitten in een grote vergaderruimte aan het hoofd van een lange tafel vol enthousiaste mensen. Ook dat is intussen dagelijkse waarheid geworden.

Het is niet omdat je iets visualiseert, dat je precies krijgt wat je wil. Maar het eindresultaat lijkt er toch verdomd goed op!

Naarmate ik wat ouder werd begon ik er wel wat meer sceptisch tegenaan te kijken. Misschien had ik gewoon geluk. Misschien is het wel allemaal gewoon toeval. Ik begon de effecten te rationaliseren en in die tijd merkte ik dan ook — hoe kan het ook anders — dat visualisatie eigenlijk niet werkt…

"The Law of Attraction werkte niet meer…"

Tot wanneer ik tijdens mijn studies als coach en practitioner van meditatie, hypnose, neuro-linguïstisch programmeren, positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie een patroon begon te zien. Een patroon dat regelrecht inbeukte op mijn ‘volwassen’ scepticisme.

De ‘Wet van de Aantrekkingskracht’ zit gewoon overal!

Het wordt natuurlijk niet altijd zo genoemd. Men geeft het allerlei namen zoals: ‘dankbaarheid’, ‘visualiseren’, ‘dromen’, ‘mediteren’, ‘herkaderen’, ‘placebo effect’, ’systemisch’, ‘bias’, ’selffulfilling proficy’, enz. Het zit overal, maar het basisprincipe geldt alom:

“Je creëert jouw werkelijkheid met jouw gedachten.”

Zelfs in religies en oude overleveringen wordt naar dit principe verwezen. Ik ben nu zelf niet religieus, maar kwam toch een aantal verzen tegen die we allemaal wel kennen: “Geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult krijgen”. Of ook: “Zoek, en je zal vinden.” Kortom, we kunnen er niet omheen. The Law of Attraction is everywhere!

In de neurocognitieve wetenschap duiden ze dit principe met een specifieke functie van het brein: het ‘Reticulair Activatiesysteem’.

Ik leg uit met een paar voorbeelden. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning, merk je plots alle aanplakborden op waar ‘Te koop’ of ’Te huur’ op staat. Heb je een nieuwe auto gekocht, dan zie je plots overal exact het model wat jij net gekocht hebt rondrijden. Ben je zwanger, dan zie je voortdurend zwangere vrouwen.

Je geest wordt alert voor die zaken die jou bezighouden. Door het Reticulair Activatiesysteem doelbewust te richten naar wat je jezelf toewenst, merkt je brein makkelijker de mogelijkheden en opportuniteiten op die hiermee in lijn liggen. Niks hocus pocus. Niks esoterisch. Gewoon neurologie.

Dan komen we op het volgende punt. Hoe train je en focus je het Reticulair Activatiesysteem van jouw brein?

Er zijn diverse technieken: visualiseren, mediteren, tekenen, vertellen, opschrijven, … Ze helpen allemaal om de aandacht van je brein te richten op wat je wil.

Eén van de krachtigste technieken die ik zelf recent mocht ervaren is een ‘begeleide visualisatie’. Dit kan verschillende vormen aannemen maar werkt het best in trance. Ja, je hoort het goed! In trance.

Breinpiraten gebruiken hiertoe hypnotische technieken, die je zelf kan leren! Je kan het natuurlijk ook met één van ons ervaren in een één op één Mindscaping of hypnosesessie. Of als deelnemer van de Deep Trance training.

Of… je beluistert de begeleide meditatie in dit YouTube filmpje:
De Wet van de Aantrekkingskracht - Deep Trance Meditatie

 
Leer hypnotische technieken voor het opwekken en verdiepen van trances. Inhoud

Introductie

Ahoi Breinpiraat!(1:08)
Trance & hypnose

Wat is trance?(29:23)
Kenmerken van trance(31:26)
Welke trance(s) help jou en welke niet?(34:16)
Hypnose en trance gedemystifieerd(38:10)
Trances induceren

Stappen om een trance te induceren(6:48)
Presence oefening - Demonstratie(17:50)
Presence oefeing - Terugkoppeling(3:34)
Opstelling voor creëren van Generatief Veld(4:24)
Directe en indirecte hypnose(19:56)
Mindscaping techniek

Stroytelling en metaforen(10:08)
Mindscaping - inleiding(4:36)
Conversationele hypnose

Onbewuste attractors(8:00)
Magische woorden(17:18)
Magische woorden - Demonstratie(17:36)
Hypnose als instrument(4:43)
In deze aflevering lichten de breinpiraten voorkeuren en metaprogramma's toe. Het zijn schuivers op de mengtafel van je persoonlijkheid, die je bewust of onbewust kan veranderen. Hoe die ingesteld staan, heeft een geweldige impact op gedrag en resultaten.

Meer dan nuttig dus, om te weten te komen wat je kan helpen om jouw schuivers te veranderen.

Beluister de Breinpiraten podcast: 
www.breinpiraten.be/podcast

Abonneer je op het Breinpiraten kanaal op YouTube: 
www.youtube.com/breinpiraten?sub_confirmation=1

Gebruik deze link om de video over deep trance en rapport te delen: 
https://youtu.be/RXk5gInxDuE

Volg onze livestreams en conversaties op Facebook: 
www.facebook.com/breinpiraten 
www.facebook.com/groups/breinpiraten